Medlemsbrev inför Julen 2022

Bäste Slaniavän!
Här kommer en kort julhälsning och en förvarning om vårt kommande årsmöte den 11 mars från styrelsen, så att man redan nu kan bocka för mötet i sin almanacka.

När det gäller årsmötet så har styrelsen nu bestämt att detta kommer att genomföras lördagen den 11 mars nästa år i Näsbypark, i samband med en frimärksmässa anordnad av Norrort och Norrtälje frimärksföreningar. Själva årsmötesförhandlingarna kommer preliminärt att ske i samband med en lunch på en restaurang i närheten av mässan. 

Vid mässan kommer samfundet att vara representerat med en stor monter med bland annat en ny mobil Slaniautställning. I övrigt kommer ett antal frimärkshandlare vara på plats, och de anordnande frimärksklubbarna kommer att erbjuda värderingar av samlingar och enskilda objekt.

Ett detaljerat program för dagen, liksom beskrivningar om hur man tar sig till mässan, kommer att skickas ut i god tid före årsmötet, men pricka gärna in redan nu den 11 mars nästa år i almanackan.

Detta korta julbrev innehåller också avslutningsvis en varning från Janne Larsson, Frimärksdata, och adjungerad styrelseledamot i Slaniasamfundet.  Se mer nedan

Än en gång vill Styrelsen önska er alla Slaniavänner en Riktigt God Jul och ett riktigt Gott Nytt Slaniaår!

Styrelsen
________________________

Varning. Varning!

Falska Slaniagravyrer i serien ”Hästar” som finns med 15 olika motiv har upptäckts. Äkta vara kostar uppåt 2000 kr per st. Förfalskningar är värdelösa!

Så här skiljer du dem åt:
Falskt: tryck i offset, med dålig svärta i trycket och utan relief i trycket.
Äkta: tryck i koppartryck med hög svärta och tydlig relief i trycket.

Falskt: svagt refflat papper och i fel format c:a 19,3x19 cm.
Åkta: alltid större format, se Slanianboken från förra året. Reliefen i trycket provar du genom att dra fingertopparna över de tryckta ytorna! Du ska verkligen känna att trycket ligger ovanpå papperet.

 Janne Larsson professionell filatelist sedan mer är 50 år.